Reference Code I/3-73
Title There is Life in the Snowclad Forest
Synopsis Luka is transferred to a northern township, and is joined by his wife. The road on their first trip to the north is blocked by snow. Initially, Luka fears to live in this township. But there, a very healthy social environment is waiting for him, and his wife feels great.
Awards
Cast Marjeta Ilo Ljarja, Rikard Ljarja, Guljelm Radoja, Tonin Ujka, Ndrek Prela, Bep Shiroka, Ndrek Shkjezi, Zija Grapshi, Liljana Kondakci, Luljeta Askushi, Sokol Angjeli, Hysen Bashhysa.
Screenwriter Zija Cela
Scriptwriter
Director Rikard Ljarja
Composer Agim Krajka
Camera Ilia Terpini
Designer Namik Prizereni
Editing Marika Vila
Sound Spiro Konduri
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1978
Release date 4 shtator, Tirane
Reels 10
Lenght (in minutes) 81 min
Country of origin
Shooting locations Pyje e veriut
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Diskutohet skenari ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 07. 09. 1977. Recenca Dhimiter Xhuvani, Vitori Celi. Diskutojne Endri Keko, Vath Koreshi, Faruk Basha, Angjelina Xhara, Kristaq Dhamo, Todi Bozo, Vangjush Zallemi, Rikard Ljarja, Zija Cela. Skenari vleresohet me disa sugjerime. Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 26. 06. 1978. Diskutojne Dhimiter Xhuavni, Viktor Gjika, Limoz Disdari, Vath Koreshi, Piro Milkani, Azis karalliu, Xhanfise Keko, Krisanthi Kotmilo, Petraq Lubonja, Angjelina Xhara, Kristaq Dhamo, Zija Cela, Vangjush Zallemi. Filmi vleresohet. Diskutimi i filmit nga shoket e Ministrise se Kultures dhe te Aparatit te KQPPSH me dt. 26. 06. 1978. Diskutojne Vangjush Zallemi, Xhalil Gjoni, Jorgo Milica, Hajro Zeneli, Miti Nito, Guri Madhi, Mehmet Karakushi, Anastas Kondo. Filmi miratohet me disa verejtje e sugjerime.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit