Reference Code I/3-54
Title The Lady from the City
Synopsis Olga’s decision to live with Meli, her daughter working as assistant nurse in the countryside, is associated with a series of awkward situations. Olga has a lot of correspondence with her relatives whom she induces to find a town resident who could marry her daughter. Finally she introduces Meli to Koçi, passing himself off as a real artist. However, Meli has fallen in love with Bujar.
Awards Piro Milkani dhe Violeta Manushi nderohen ne festivalin e II-te te Filmit Shqiptar 1977 me medaljen e festivalit.
Cast Violeta Manushi Raimonda Bulku Stavri Shkurti Pandi Raidhi Yllka Mujo Piro Kita Sotiraq Bratko Vasillaq Vangjeli
Screenwriter Ruzhi Pulaha
Scriptwriter
Director Piro Milkani
Composer Agim Krajka
Camera Lionel Konomi
Designer Arben Basha
Editing Androniqi Vangjeli
Sound Asim Raxhimi
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1976
Release date 4 dhjetor, Tirane
Reels 11
Lenght (in minutes) 93 min
Country of origin
Shooting locations Pogradec
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Disakutohet ne mbledhjen e Redaksise te dt. 18. 03. 1976 skenari. Recenca Natasha Lako. Diskutojne Bashkim Hoxha, Luan Dibra, Angjelina Xhara, Luan Rama, Kujtim Gjonaj, Kristo Jorgji, Kico Blushi. Skenari eshte i mire dhe ka ende nevoje per permiresime. Diskutohet skenari ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 28. 03. 1976. Recenca Angjelina Xhara, Vath Koreshi. Diskutojne Peci Dado, Ksenofon Dilo, Dhimiter Anagnosti, Vangjush Zallemi. Skenari vleresohet. Diskutimi i filit”Zonja nga qyteti” ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 22. 11. 1976. Diskutojne Dalan Shapllo, Dhimiter Xhuvani, Vath Koreshi, Limoz Dizdari, Azis karalliu, Shpresa Vreto, Peci Dado, Xhafize Keko, Vangjush Zallemi. Filmi vleresohet. Diskutohet me shoket e Ministrise se Arsim- Kultures me dt. 24. 11. 1976 dhe miratohet pa asnje verejtje.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit