Reference Code I/3-79
Title Stars Above The Drin
Synopsis Once the foreign experts leave, Lulëzim is involved as a civil engineer in the construction of the hydropower plant at Fierza. Lulëzim is focused on finding new technical solutions for the erection of major energy works not only in Albania, but also in the Balkans.
Awards
Cast Serafin Fanko, Sander Prosi, Stavri Shkurti, Sokol Progri, Adriana Ceka, Pjeter Gjoka, Liri Lushi, Mimika Luca, Vasillaq Vangjeli, Katerina Koti.
Screenwriter Muharrem Skenderi, Halil Kamberi
Scriptwriter
Director Ismail Zhabjaku
Composer Hajg Zaharjan
Camera Lionel Konomi
Designer Kleo Nini
Editing Marika Vila
Sound Lirim Mulosmani
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1978
Release date 25 prill 1979, Tirane
Reels 8
Lenght (in minutes) 69 min
Country of origin
Shooting locations Fierz, Tirane
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Diskutohet skenari “Diga” ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 3. 08. 1977. Recenca Endri keko, Luan Dibra, Y. Maci. Angjelina Xhara lexon diskutimin. Diskutojne Todi Bozo, Peci Dado, Marianthi Xhako, Krisanthi Kotmilo, Faruk Basha, Luan Rama, Kolec Traboini, Muharrem Skenderi, Halil Kamberi, Vangjush Zallemi. Skenari ka nevoje per nje pune te me tejshme. Diskutohet filmi ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 21. 12. 1978. Diskutojne Dhimiter Xhuvani, Angjelina Xhara, Krisanthi Kotmilo, Marianthi Qemo, Dhimiter Anagnosti, Viktor Gjika, Dhimiter Vreto, Kristaq Dhamo. Filmi vleresohet, por duhen mbajtur parasysh verejtjet e bera. Diskutimi i filmit me shoket e Ministrise dhe te aparatit te KQPPSH me dt. 25. 12. 1978. Diskutojne Kristaq Dhamo, Shaban Baxhaku, Shpresa Vreto, Raqi Madhi, Gjergji pano, Anastas Kondo, Jakup Mato. Filmi miratohet me disa verejtje.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit