Reference Code I/3-76
Title Springtime in Gjirokastër
Synopsis A musical film. Two youngsters, who have known each other in a youth action, are about to marry. On their way to the bride’s house, the bridegroom and the in-laws drive through towns in which preparations for the big folklore festival are under way. Following the wedding party, the bride takes part in this festival.
Awards
Cast Ilia Shyti, Luftar Pajo, Drini Hila, Majlinda Berxolli, Bernard Kokalari, Sotiraq Bratko, Selma Sotirllari, Gjon Vata, Theofil Haxhijani, Petro Kosta, Perika Gjezi.
Screenwriter Kico Blushi
Scriptwriter
Director Muharrem Fejzo
Composer
Camera Petraq Lubonja
Designer Arben Basha
Editing Donika Muci
Sound Koco Tollko
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1978
Release date 2 prill1979, Gjirokas
Reels 9
Lenght (in minutes) 86 min
Country of origin
Shooting locations Gjirokaster, Lezhe
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 27. 121978. Diskutojne Faruk Basha, Azis Karalliu, Krisanthi Kotmilo, Viktor Gjika, Llazar Siliqi, Halil Kamberi, Dhimiter Anagnosti, Kico Blushi, Todi Bozo. Filmi ka nevoje per disa shkurtime te pjeseshme. Gjithashtu dhe diskutimi i filmit me shoket e aparatit te KQPPSH. Diskutojne Todi Bozo, Gjergji Pano, Hajro Zeneli, Jakup Mato, Shaban Baxhaku, Anastas Kondo, Vangjush Zallemi, Tefta Cami. Filmi ka nevoje per shkurtime dhe vendosje te nje raporti me te drejte midis folklorit tradicional dhe atij te diteve tona.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit