[SQ] Në fshat në krye të kooperativës po komandon një grua dhe xha Sulo i ankohet për këtë shokut të tij Beqo. Kështu fillojnë situatat komike. Ai vendos të kërkojë “të drejtat” e tij në Tiranë ku miku i tij Ropi punon në një post të rëndësishëm. Por xha Sulo gjen në Tiranë jo vetëm nusen e tij balerinë por edhe Beqon bashkë me të cilin zbulon se është i rrethuar nga bota e grave.

[EN] In the village at the head of the cooperative a woman is commanding and uncle Sulo complains about this to his friend Beqo. Thus begin comic situations. He decides to claim his “rights” in Tirana where his friend Ropi works in an important position. But uncle Sulo finds in Tirana not only his ballerina bride but also Beqon with whom he discovers that he is surrounded by the world of women.

Titulli/Title: Kapedani Kinostudio “Shqiperia e Re” 1972 Skenari/Script: Skender Plasari Regjisor/Director: Fehmi Hoshafi, Muharrem Fejzo Operator: Ilia Terpini Piktor/Painter: Shyqyri Sako Kompozitor/Composer: Tasim Hoshafi Drejtor Filmi/Film Director: Teodor Siliqi Operator Zëri/Voice operator: Xhevat Behri Regjisore Montazhi/Editing Director: Marika Vila Aktorët/Actors: Albert Verria, Nikolin Xhoja, Flora Mertiri, Zagorka Shuke, Ismail Zhabjaku, Petro Duka, Lazer Filipi, Robert Ndrenika, Hyrije Ahmeti, Ferid Gjevori, Haxhi Sejko, Melpomeni Cobani. Ekzekuton orkestra Sinfonike e Radiofuzionit dhe Kinematografisë Music played by Symphonic Orchestra of Radiofusion and Cinematography. Dirigjent/Conductor: Rifat Teqja