Reference Code I/3-81
Title In Our Home
Synopsis Miri is a naughty boy who follows his sister, Ana. He discovers she has an affair with a young man. Miri spends long hours out of house, and his father sets off to look out for him. On their way home, Miri reveals his sister’s secret love to his father. Miri causes a drama of the parental authority, but Ana’s love wins over it.
Awards Fitoi cmim te vecante ne Festivalin X Nderkombetar te filmave per femije dhe te rinj ne Xhifoni(Salerno), Itali, 1980. Regjisori u nderua me medaljen e Festivalit IV te Filmit Shqiptar ne prill 1981, me medaljon u nderuan dhe Tatjana Lasko per rolin e Anes dhe Eptan Lohja per rolin e Mirit.
Cast Eptan Lohja, Robert Ndrenika, Mimika Luca, Tatjana Lesko, Bujar Asqeriu, Roza Anagnosti, Agron Ballabani, Esma Agolli, Marika Kallamata, Marta Burda, Ilia Shyti, Xhuzepina Panxhi, Evis Bakllamaja, Zyra Cerkani, Era Dhimitri, Skender Hoxha, Dhimitra Keta, Llambro Konomi.
Screenwriter Kico Blushi
Scriptwriter
Director Dhimiter Anagnosti
Composer Aleksander Peci
Camera Lionel Konomi
Designer Alush Shima
Editing Marika Vila
Sound Spiro Konduri
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1979
Release date 15 tetor 1979, Tirane
Reels 8
Lenght (in minutes) 67 min
Country of origin
Shooting locations Tirane
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Ne realizimin e filmit ndihmoi shkolla 8 vjecare “Emin Duraku” Tirane. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen ne Redasi te dt. 17. 07. 1978. recenca Kliton Gilani, Bashkim Hoxha. Diskutojne Angjelina Xhara, Niko Koleka, Luan Rama, Luan Dibra, Muharrem Skenderi, Kolec Traboini, Halil Kamberi, Kico Blushi. Skenari vleresohet me disa sugjerime.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit