Reference Code I/3-74
Title General Gramophone
Synopsis The ground for the 1939 Italian occupation was prepared by the mid-thirties. An Italian entrepreneur invites Halit Berati, a virtuous clarinet player, and Parandili to record their melodies on gramophone records, which would be sold along with the Italian music of the time of fascism, recorded on the backside. In the meantime, the oil workers go on strike. Halit Berati is one of them.
Awards Filmi me i mire ne Festivalin e III te Filmit Shqiptar prill 1979, Tirane. Cmimin e Republikes se kl. I per regji dhe te Kl. II per skenar. Merrdipllome nderi ne Festivalin e III Ballkanik ne Stamboll, Turqi prill 1979. Bujar Lako, nderohet me cmimin e Republikes kl. I per rolin e Halitit dhe te Martin Krekes ne filmin “Perballimi”
Cast Bujar Lako, Guljelm Radoja, Kadri Roshi, Sulejman Pitarka, Llambi Kacani, Reshat Arbana, Sheri Mita, Muhamet Sheri, Stavri Shkurti, Mimoza Topulli, Tinka Kurti, Dhimiter Orgocka, Adrian Rruga, Kastriot Azizaj, Sander Prosi, Shpetim Shmili, Sotiraq Cili, Petraq Xhillari, Piro Kita, Luftar Pajo, Margarita Xhepa, Ilir Erzeni, Marko Bitraku, Kico Kerri, Dhimiter Greku, Genc Hasani, Rifat Dajko, Lefter Bucka, Dhimiter Trajce, Raqi Jankulla, Abedin Hajro.
Screenwriter Vath Koreshi
Scriptwriter
Director Viktor Gjika
Composer Aleksander Peci
Camera Pellumb Kallfa
Designer Alush Shima
Editing Atalanda Pasko
Sound Spiro Konduri
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1978
Release date 11shkurt 1979, Tirane
Reels 11
Lenght (in minutes) 100 min
Country of origin
Shooting locations Qyteti Stalin, Korce, Berat
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Diskutohet skenari ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 30. 06. 1977. Recenca Dhimiter Xhuvani, Vangjel Liza. Diskutojne Angjelina Xhara, Bashkim Hoxha, Llazar Siliqi, Limoz Dizdari, Viktor Gjika, Kico Blushi, Vath Koreshi, Todi Bozo. Skenari vleresohet nga te gjithe me disa verejtje dhe sugjerime. Diskutohet filmi ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 20. 12. 1978. Diskutojne Agim Cerga, Dalan Shapllo, Dhimiter Xhuvani, Dhimiter Anagnosti, Halil Kamberi, Krisanthi Kotmilo, Faruk Basha, Xhanfise Keko, Vath Koreshi, Viktor Gjika, Petraq Lubonja, Kristaq Dhamo. Filmi vleresohet nga te gjithe me disa sugjerime. Diskutimi i filmit ne dt. 21. 12. 1978 me shoket e Ministrise se Kultures dhe me ata te aparatit te KQPPSH. Diskutojne Todi Bozo, Jakup Mato, Xhelil Gjoni, Hajro Zeneli, Vath Koreshi, Viktor Gjika, Anastas Kondo, Agim Cerga, Vangjush Zallemi. Diskutohet, debatohet dhe autoret marrin persiper te shohin mundesine e rregullimit te sugjerimeve.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit