Reference Code I/2-358
Title Friends from heroic Vietnam
Synopsis Delegacioni mberrin ne Vlore. Pritje nga Kryetari i Komitetit Ekzekutivte rrethit Sihat Tozaj dhe Sekretari i Komitetit te Partise Luto Hasko. Miqte duke vizituar uzinen e llampave elektrike. I shoqeron Myqerem Fuga. Pamje e bregdetit te Jonit. Miqte takohen me rinine aksioniste, ku organizohet nje miting ne te cilin flet Huang Van Huan. Miqte vizitojne N. B. Sh. Kamez. Vizitojne stallen e lopeve. Mjeleset e lopeve duke mjelur. Miqte vizitojne kooperativen bujqesore te Luzit te Vogel ne Durres. Ketu marrin pjese shoket Iliaz Reka Sekretar i Pare i Komitetit te Partisete rrethit dhe Faruk Mata Kryetar i Komitetit Ekzekutiv te Rrethit. Ata vizitojne rrobaqepsine , lavanderine, furren e bukes, punishten e makaronave, poligonin e materialeve te nderrimit te kooperatives. Enver Hoxha dhe Mehmet Shehu priten ne Pallatin e Brigadave delegacionin vietnamez. Asistojne Spiro Koleka, Haki Toska, Rita Marko, B. Shtylla, R. Perllaku etj. Haxhi Lleshi jep nje darke per nder te delegacionit vietnamez ku marrin pjese edhe Haki Toska, Rita Marko, B. Shtylla, R. Perllaku etj. Flet Haxhi Lleshi dhe Huang Van Nuan. Delegacionin e percjell ne aeroportin Rinasit Rita Marko, Beqir Balluku, B. Shtylla, E. Pashko etj. Niset aeroplani.
Awards
Screenwriter
Scriptwriter G. Dhrimaj
Director
Composer Nina Harito
Camera Niko Theodhosi
Designer
Editing Adriana Elini
Sound Asim Raxhimi
Category Documentaries
Chroma
Year 1970
Release date 1970
Reels 2
Lenght (in minutes) 16
Country of origin Shqiperi
Shooting locations Tirane, Durres, Berat, Fier, Vlore
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit