Reference Code I/3-80
Title Concert in the Year 1936
Synopsis Two young ladies, a singer, Donika and a pianist, Eleni, make a tour of small provincial towns, and carry their piano along to a number of villages. The two young artists are cordially welcome by the ordinary citizens. They are also met by the local authorities who pose as occidentals, but who are basically in contrast to them.
Awards
Cast Manushaqe Qinami, Margarita Xhepa, Robert Ndrenika, Bep Shiroka, Gjon Karma, Roland Trebicka, Nikolla Llambro, Albert Verria, Ilia Shyti, Mirush Kabashi, Piro Qiqi, Enver Dauti, Birce Hasko, Gezim Kame, Hasan Fico, Muhamet Shehu, Gjon Kacagjeli, Aristotel Stefani.
Screenwriter Kico Blushi
Scriptwriter
Director Saimir Kumbaro
Composer Limoz Dizdari
Camera Saim Kokona
Designer Astrit Tota
Editing Nazmie Sula
Sound Xhevat Behri
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1978
Release date 22 prill 1979, Tirane
Reels 10
Lenght (in minutes) 87 min
Country of origin
Shooting locations Gjirokaster
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Filmi i eshte kushtuar sopranos sone te madhe Tefta Tashko Koco, jane perdorur ne film dhe incizimet origjinale te saj. Subjekti eshte marre nga tregimi “Baltrave te Myzeqese”te shkrimtarit Dhimiter Shuteriqi. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Redaksise te dt. 9. 12. 1977. Recenca Natasha Lako, Bashkim Hoxha. Diskutojne Muharrem Skenderi, Ilia dede, Kujtim Gjonaj, Kliton Gilani, Kolec Traboini, Niko Koleka, Halil Kamberi. Skenari vleresohet nga te gjithe me disa sugjerime dhe verejtje. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 29. 12. 1977. Recenca Dhimiter Xhuvani, Xhanfise Keko, Vangjel Liza, Shpresa Vreto. Diskutojne Halil kamberi, Viktor Gjika, Vath Koreshi, Azis karalliu, Vangjush Zallemi, Kico Blushi. Skenari vleresohet me disa sugjerime. Diskutohet filmi ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 25. 12. 1978 ku diskutojne Dhimiter Xhuvani, Dhimiter Anagnosti, Halil kamberi, Angjelina Xhara, Faruk basha, Krisanthi Kotmilo, Saimir Kumbaro, Kristaq Dhamo. Filmi vleresohet nga te gjithe me disa sugjerime. Diskutimi i filmit me dt. 26. 12. 1978 me shoket e aparatit te KQPPSH ku diskutojne Kristaq Dhamo, Dritero Agolli, Dalan Shapllo, Hajro Zeneli, Raqi Madhi, Anastas Kondo, Vangjush Zallemi, Xhemal Tafaj. Filmi miratohet me disa sugjerime.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit