Reference Code I/3-77
Title After the Tracks
Synopsis The post-war children notice a new inhabitant, Uncle Lipe, in their neighbourhood. Once he settles in this area, another person is seen roaming about to sell used clothes. During the occupation, the latter had assisted in arresting the uncle of Luan. Luan and the other children discover that both men are trying to set off an electric plant, and they notify the public order forces.
Awards Fiton cmimin e vecante, medalje argjenti, ne Festivalin e IX Nderkombetar te filmave per femije dhe te rinje ne Xhifoni Vale Piana (Salerno) Itali, 1979
Cast Sulejman Pitarka, Ylli Trajce, Herion Mustafaraj, Genci Mosho, Arben Cekani, Dritan Kaba, Sotiraq Cili, Dhorke Orgocka, Sokol Angjeli, Dhimiter Orgocka.
Screenwriter Skifter Kellici
Scriptwriter
Director Xhanfise Keko
Composer Nikolla Zoraqi
Camera Petraq Lubonja
Designer Shyqyri Sako
Editing Shpresa Papapavllo
Sound Flora Uka
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1978
Release date 4 qershor 79, Tirane
Reels 10
Lenght (in minutes) 81 min
Country of origin
Shooting locations
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Diskutohet skenari i filmit ne mbledhjen e Redaksise te dt. 3. 10. 1977. Recenca Muharrem Skenderi, Natasha Lako. Diskutojne: Kolec Traboini, Bashkim Hoxha, Kliton Gilani, Angjelina Xhara, Luan Dibra, Luan Rama, Halil Kamberi, Skifter Kellici (skenari miratohet duke sugjeruar per permiresime te metejshme. (Blloku 3) Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 11. 12. 1978. Diskutojne Dhimiter Xhuvani, Vath Koreshi, Viktor Gjika, Kristaq Dhamo, Krisanthi Kotmilo, Dhimiter Anagnosti, Todi Bozo, Halil Kamberi, Faruk Basha, Vitori Celi, Piro Milkani, Xhanfise Keko, Angjelina Xhara. Filmi vleresohet me disa verejtje e sugjerime.  (Blloku 13) Diskutimi i filmit ne mbledhjen e dates 14.12.1978 me shoket e Ministrise se Kultures dhe me ata te aparatit te KQPPSH. Diskutojne: Kristaq Dhamo, Xhelil Gjoni, Xhanfise Keko, Jakup Mato, Xhoxhi Robo, Vangjush Zallemi, Tefta Cami, Muhamet Karakushi, Anastas Kondo. Filmit i behen mjaft sugjerime e verejtje. (Blloku 13) Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 11. 12. 1978. Diskutojne N. Tajo, Qerim Mata, Bashkim Hoxha, M. Llavdari, Ibrahim Mucaj, Llazar Siliqi, Mark Topallaj, Kristaq Dhamo. Filmi vleresohet me disa verejtje e sugjerime.  (Blloku 16) Recense (Blloku 18)
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit