Reference Code I/3-246
Title Abandoned Eden
Synopsis Events take place in a village in southern Albania where live only old people, where there is no joy, no laughs and smiles but only black dresses of mourn, ruined buildings and sea. One day, an abandoned little child is found in the village as he came out from nothing. Coming as an angel from the sky he brings joy in the life of the old people. But the child disappears in the same way he appeared. The village is mourning.
Awards
Cast Lilo Lani Anastasia Gjikondi Ksanthipi Qesari Teodhora Katia Merita Dhrami Kandia Dhrami Monika Thanasi Thimie Reci Klearko Foto Sokrat Dedi
Screenwriter Roland Gjoza
Scriptwriter
Director Eno Milkani
Composer
Camera Mihal Vojkuvka
Designer Arben Basha
Editing Eno Milkani
Sound Spiro Konduri
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 2002
Release date 2002
Reels 1
Lenght (in minutes) 20
Country of origin
Shooting locations Dhermi
Producers B & G FilmPro
Notes Pamje te fshatit te braktisur. Shtepi te kthyera ne germadhe. Plaka duke shtypur kafe ne gur. Plaku duke dredhur duhan. Nje plak duke tjerur lesh ne furke. Plaka duke bere kafe. Pamje e varrezave te fshatit. Kembana. Rroba te zeza te varrura ne tel. Bie kembana. Plakat qe dalin per te pare c’fare ka ndodhur. Degjohet nje ze femije. Fshati mblidhet per te vendosur c’fare do te behet me femijen. Te gjithe pleqte qe kane mbetur ne fshat i gezohen femijes qe erdhi pa pritur dhe nuk dihet nga ku. Grate duke punuar carape. Fshati fillon te ringjallet e te gjithe miren me femijen. Panorame e fshatit. Puna e perditeshme e plakave. gatimi i bukes, rregullimi i mureve te rrenuara. Grate me djalin shkojne ta pagezojne. Pamje e kishes brenda. Ikonat, ujvare, mushkat qe ecin neper gure. Uje qe rrjedh. Mishi qe piqet ne hell. femija qe qesh. festa e fshatit per pagezimin e femijes. Burrat qe kendojne. Kembe qe ecin neper rruge. Femija qe fillon te qaj. Nje burr qe largohet me femijen. Njerzit e shqetesuar. rrobat e bardha te varura. Djepi bosh. Plaka e trishtuar. Fshati qe ecen pas plakes per te kerkuar djalin. Nje triko qe fillon te cthuret. Fijet e leshit neper makije. Kurrora e pagezimit ne breg te detit. Plaka qe e gjen. Djali tashme eshte cdukur pa pritur sic dhe erdhi. Ne fshat bie zia.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit