shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
AQSHF
  ARTIKUJ & STUDIME
 
Redaksia AQSHF
Njoftim per shtyp - "TOMKA DHE SHOKЁT E TIJ" DO TЁ RESTAUROHET NЁ LABORATORIN E BIBLIOTEKЁS SЁ KONGRESIT AMERIKAN
Tiranё, 23 Gusht 2013

Njoftim për shtyp

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit ka kënaqësinë të ndajë me ju lajmin tashmë të ...
 
 
Eriona VYSHKA
DEBATE TEORIKE MBI EKRANIZIMET DHE MBI MARRËDHËNIET LETËRSI – KINEMATOGRAFI
“Detyra që po përpiqem të përmbush, i pajisur me fuqinë e fjalës së shkruar, është që ...
 
Abaz HOXHA
ANAGNOSTI - MJESHTËR I KINEMASË SHQIPTARE
Kinematografia shqiptare ka patur mjaft arritje, janë prodhuar mbi 300 filma artistikë të gjinive dhe metrazheve të ndryshme duke u krijuar një traditë ...
 
 
Flori BALLIU
LUFTAR PAJA NJË GJYSMË SHEKULLI NË SKENË
Aktori i shquar i skenës dhe ekranit, “Artisti i popullit” Luftar Paja u lind në Gorishovë të Mallakastrës më 1 dhjetor 1941. Pas mbarimit të ...
 
Natasha LAKO
LEXIMI I EGZISTENCËS SHQIPTARE NË FILMAT E VIKTOR GJIKËS

Të gjithë mund ta përfytyrojnë një djalosh të ri dhe simpatik, që mori kamerën në duar, në mes të shekullit të XX, menjëherë pas ...
 
 
Viktor GJIKA
KUR ЁNDRRA BЁHET FILM...

Gjithshka filloi nga një ëndërr tronditëse e parë në moshën 12 vjeçare:
“… Pylli i Moravës filloi të zbriste teposhtë malit të ...
  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2022
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE