shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
AQSHF
  28.10.2019
DITË E HAPUR NË ARKIVIN E FILMIT
Me rastin e Ditës Botërore për Trashëgiminë Audiovizuale 2019, Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit në bashkëpunim me Qendrën Rinore në Tiranë do të organizojë aktivitetin "Ditë e Hapur në Arkivin e Filmit".

Një grup studentësh nga Universiteti i Arteve - Tiranë, do të vizitojnë arkivin tonë dhe do të kenë mundësinë të kuptojnë nga afër pse ruajtja e trashëgimisë së filmit shqiptar është kaq e rëndësishme.

Moderuar nga specialistja me përvojë, Znj. Eriona Vyshka, shpresojmë se ky takim me arkivistët e filmit do t'i bëjë artistët tanë të ardhshëm të interesuar për trashëgiminë tonë në film 35 mm, dhe për koleksionet e tjera artistike që lidhen me filmin. Studentët e rinj do të kuptojnë pse duhet t'i ruajmë filmat e trashëgimisë dhe si t'i përdorin ato në punët e tyre krijuese.

Ditën e Hënë, Datë 28 Tetor 2019, ora 11:00

Në Arkivin Qendror Shtetëror të Filmit
Rruga: "Aleksandër Moisiu", Nr. 76/1
Tiranë
  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2022
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE