shq   eng
 
 
 
HOME
Faqja kryesore
Funksionimi i AQSHF-së
KUADRI LIGJOR
Ligji për kinematografinë
KINEMAJA
Programi i shfaqjeve
ARKIVA ONLINE
Shih film online
 
AQSHF
  25.09.2019
RUTH BECKERMANN - mini retrospektivë
Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit dhe Ambasada Austriake, kanë kënaqësinë t'ju ftojnë në shfaqjen e katër dokumentarëve të mirënjohur nga kineastja Austriake - fituese e Berlinales, Znj. Ruth Beckermann, e cila do të jetë personalisht në Tiranë, nga e hëna, 30 shtator deri të mërkurën, 2 tetor, 2019, për të prezantuar secilin prej filmave të saj.

Të hënën, më 30 shtator në ora 21:00, do të shfaqet në Kinema Millenium, WALDHEIM WALTZ, që dokumenton historinë e vërtetë të zgjedhjeve të vitit 1986, kur nazisti Kurt Waldheim, ish-sekretari i OKB-së, u përpoq të mbulojë krimet e tij të luftës.
Të Martën, 1 Tetor, Ruth Beckermann do të prezantojë dokumentarin fitues të Vjenales, EAST OF WAR, në orën 21:00. Ky film i fuqishëm u xhirua në muzeun ku ekspozoheshin krimet e luftës gjermane dhe Ruth intervistoi veteranët mbi ngjarjet që mbajnë mend, dhe ato që i mohojnë.

Të Mërkurën, 1 Tetor, Ruth Beckermann do të prezantojë dy filma në Kinema Agimi. Në orën 19:00, Ruth do të ndajë me ne esenë emocionuese të 2013, THOSE WHO GO THOSE WHO STAY. Dhe në orën 21:00, do të shfaqim rrugëtimin brilant të vitit 1983 në të kaluarën hebreje të kryeqytetit austriak, KTHIM NE VJENE. Mes dy filmave, drejtorja e AQSHF-së, Znj. Iris Elezi, do të zhvillojë një masterklasë me kineasten Ruth Beckermann.

Të gjitha shfaqjet janë me hyrje të lirë dhe u mundësuan nga mbështetja e Raiffeisen Bank dhe Ministria e Kulturës.
Filmat janë të titruar në shqip dhe anglisht. Ju mirëpresim të bëheni pjesë e kësaj retrospektive të veçantë.


Kinema Millennium:
THE WALDHEIM WALTZ (30 shtator, 21:00)
EAST OF WAR (1 tetor, 21:00)

Kinema Agimi:

THOSE WHO GO THOSE WHO STAY (2 Tetor, 19:00)
RETURN TO VIENNA (2 tetor, 21:00)
  Arkivi Qëndror
Shtetëror i Filmit

Copyright © 2023
   
  HOME     AQSHF     KUADRI LIGJOR     KINEMAJA     ARKIVA ONLINE